LİSANSÜSTÜ DERS KAYIT DUYURUSU HK.

·         2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Lisansüstü Öğrencileri için ders kayıtları 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında sadece on-line olarak gsis.yildiz.edu.tr adresinden yapılacaktır.

·         GSIS sisteminin kullanımı ile ilgili olarak hazırlanmış kılavuza aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

·         Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin GSIS şifreleri ilgili Anabilim Dalı Başkanlıklarına iletilmiştir. Öğrencilerimiz şifre zarflarını ilgili anabilim dalı başkanlığından imza karşılığı teslim alabilecektir.

·         Danışman ataması gerçekleşmiş olan öğrencilerimizin ders kaydı sırasında danışmanları üzerine tanımlanan "Uzmanlık Alan Dersi (Yüksek Lisans/Doktora)"  ve  "Yüksek Lisans/Doktora Tezi" derslerini de seçmeleri gerekmektedir.

·         Dönem içerisinde tez teslimi yapacak olan öğrencilerimizin dönem başında mutlaka "Yüksek Lisans/Doktora Tezi" dersine kayıt yaptırmış olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde dönem içerisinde mezuniyet işlemleri yapılamamaktadır.

·         Enstitümüz lisansüstü programlarında kayıtlı olup ARAS sistemini kullanan öğrencilerimiz, GSIS sistemine aktarılmış olup, artık ARAS sistemi kullanılmayacaktır. Bu öğrencilerimize ait GSIS şifreleri de kayıtlı oldukları bölüm başkanlıklarına gönderilmiştir.

·         Ayrıca ders intibakı yapmak isteyen öğrencilerimizin (daha önce herhangi bir lisansüstü programdan ayrılmış, kayıt sildirmiş olan veya özel öğrenci olarak ders alan öğrencilerin) kayıt tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde anabilim dalı başkanlıklarına başvurmaları gerekmektedir.

·         Mazeret durumundaki ders kayıt süreci için YTU Lisansüstü Yönetmeliği Senato Uygulama Esasları Madde 17 “Mazeret durumları-Ders kayıt süreci” incelenmelidir.

·         Güncel gelişmeler ve önemli duyurular için lütfen belli periyotlarla web sayfamızı (www.fbe.yildiz.edu.tr) ziyaret ediniz.

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

MÜDÜRLÜĞÜ